Sidens formål – Trafik i Aarhus

Denne side er drevet af et ønske om aktivt at påvirke den sydlige del af trafik i Aarhus, som er blevet en faktor der fylder meget i vores hverdag.

Aarhus Kommune ønsker at fremstå som grøn og trafiksikker, og det vil vi også se gennemført her. Derfor arbejder vi for bedre sikkerhed, mindre trafik, støj og forurening. Det vil kunne gennemføres med 40 kmt, fodgængerfelt og andre tiltag.

En handling i foråret 2014, satte denne side igang.

 

En morgen i juni 2014, hvor jeg havde købt morgenbrød i Bruunsgade, så jeg en lille dreng komme cyklende ganske usikker op af Bruunsgade, med styrthjelm og skoletasken bagpå, da en kæmpe lastbil, passerede den lille cyklist, kom der i modsatte kørselsretning en bus og pressede lastbilen mod drengen.

Det var held og ikke sikkerhed, at drengen ikke mistede balancen og livet mellem parkerede biler og kæmpe hjul på lastbilen.

Chokeret gik jeg hjem og sad og så på den ene efter den anden kæmpe lastbil med asfalt, sand og sten, køre i en konstant hæsblæsende fart foran mine vinduer i Hans Brogesgade.

Min første indskydelse var at ringe til politiet og forhøre mig om disse transporter.

 

Det var desværre en dårlig oplevelse, efter at være blevet kastet rundt i deres system, og  endelig fik forelagt min bekymring omkring disse transporter der foregår gennem Bruunsgade, oplyste de at de intet kendte til disse transporter.

Jeg blev bekendtgjort med, at jeg eller andre ikke kunne diktere, hvilken rute der skulle benyttes til disse transporter, så lang tid der ikke var et forbud.

Hvis ikke politiet står for trafik sikkerheden, hvem så ?

Jeg er selv bosat i den sydlige del af Aarhus i Hans Brogesgade, derfor vil siden her kun behandle denne bydel. Det er bestemt ikke fordi resten af byen ikke har min interesse, men som privat person og sideløbende med mit arbejde, kan der ikke blive tid til mere.

 

Jeg vil håbe andre grupper også vil deltage i byens udvikling og oplyse omkring projekter, der er til debat eller afstemning i byrådet.

Beslutninger der ofte bliver truffet i områder, hvor der ikke bliver informeret omkring hvad der foregår, og det er ikke altid beslutningerne der er truffet er de rigtige, derfor er det vigtigt at også du er aktiv.

Denne oplevelse igangsatte min interesse for mere sikkerhed, og andre ting fulgte med.

Det første jeg konstaterede var hvor disse transporter foregik fra og til, med opbrydning og gravning i den nye bydel kaldet Aarhus Øst. En udgravning på 25.000 tons hovedsaligt sand der skal flyttes. Dette fik jeg oplyst af et af vognmands firmaerne der kører med transporterne.

Oppumpet sand fra bugten, sejlet til den nye bydel, igen gravet op og transporteret med lastbiler tværs gennem midtbyen, hvorefter det bliver hældt i havneudvidelsen i Sydhavnen.

Denne sides hovedformål er at sikre Aarhus bliver en grøn og trafiksikker by at færdes i.

Aarhus Kommune vil gerne selv, give det samme indtryk, men virkeligheden er desværre ofte anderledes. Dette er netop sidens formål, at fastholde Aarhus Kommune i denne beslutning.

Erik Zappon

Korrespondancen med Aarhus kommune omkring transporterne.