Filtenborgs Plads forbliver uændret

Posted on Posted in Ikke kategoriseret

Filtenborgs Plads 1923

Efter en god og frugtbar dialog med Aarhus Kommune ser alt ud til, at ændringerne af Filtenborgs Plads, til et stort lysreguleret kryds, nu er fjernet.

 

“Det Sydlige hængsel” er en trafikføring, hvor Ringgaden skal forbinde trafikken videre til Beder, Malling og Odder. 

Det vil sige, at når Ringgadens trafik kom nordfra, så skulle den køre over Harald Jensens Plads, og videre til Marselis Boulevard, dernæst ned af Dalgas Avenue og igennem et nyt stort lysreguleret kryds til Strandvejen og for til sidst, at forsætte videre ud af Oddervej.

For at undgå at lede trafikken gennem et i forvejen meget trafikeret og tæt beboet område der skæres igennem af Marselis Boulevard, bør syd kørende trafik der ender ved Harald Jensens Plads, istedet ledes af Skanderborgvej til Ringvej Syd og direkte til Oddervej af de to store veje, som har væsentligt bedre kapacitet og flow.

I dag er Marselis Boulevard allerede forbundet med Strandvejen i et stort kryds, så ændringen af Filtenborgs Plads forekom helt unødvendigt.

En anden del af planen “Det det sydlige hængsel”, som desværre blev udført er den dramatiske overskæring af Stadion Allé  og eliminering af Baunes Plads. 

Hvis Filtenborgs Plads var blevet ændret til et stort trafikeret kryds, ville det for den sydlige del af byen betyde et stort visuelt tab. 

Filtenborgs Plads forbliver heldigvis uændret, pladsen med den allersmukkeste placering, og kontakten mellem by og bugt sikres, som et af de sidste steder i byen, med direkte udsigt til bugten. 

Følg Hans Brogesgade og læs mere her:
fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *