Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue.

Posted on Posted in Nyhed

Centeret for Byudvikling og Mobilitet, indkaldte til ideer og forslag i forhold til byggeriets størrelse og opførsel. Opførsel kræver ændringer af kommuneplanerne, der er udlagt til offentlig formål, herunder undervisnings- institutionsområde og lignende. Derudover skal der ændres i tidligere tilladte etageantal og bebyggelsesprocent, til ca. det dobbelte.

 

Til Centeret for Byudvikling og Mobilitet, indsendt 31.01.17

Vi vil gerne takke for muligheden for at blive hørt vedrørende etablering af hundrede lejemål på området, der er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer på Dalgas Avenue.

Denne etablering vil medføre en endnu kraftigere trafikbelastning særligt i sidegaderne Fåborggade og Assensgade samt Hans Broges Gade.

Dette sammen med lukningen af indkørslen vestfra – fra Stadion Allé til området – fører nu til, at al trafik til Aarhus Academy for Global Education, VUC Aarhus, Frederiksbjerg Skole, Fitness World, de fire højhuse på Marselis Boulevard, beboer på Dalgas Avenue samt pendlerbillister, der søger fri parkering, nu alt sammen skal igennem de små sidegader……

I kølvandet på alt dette kommer nu en forespørgsel på etablering af hundrede lejemål på et areal svarede til to sommerhusgrunde.

 

Vi kan ikke andet end kraftigt fraråde etablering af mere byggeri, før der åbnes og genetableres forbindelse fra Dalgas Avenue direkte til Marselis Boulevard eller direkte fra tiltænkt område til Marselis Boulevard.

Alt dette før noget nedrivningsarbejde tænkes startet.

Generelt er lukningen af områder/gader en forkert beslutning.

En bedre løsning vil være en åbning af alle gader, fjerne ensretninger, men så til gengæld omdanne alt inden for Ringgaden til byzone med 30km/t eller max. 40km/t.

På nuværende tidspunkt er der få gader, hvor der er alt for meget trafik, og hvor der bliver kørt alt for hurtigt.

 

Med venlig hilsen

Jakob Mumm, Ninna Næslev, Jacob Laustsen og Erik Zappon

 

Følg Hans Brogesgade og læs mere her:
fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *