Vi elsker vores kvarter

Posted on Posted in Nyhed

9.10.15

Som beboere på Skt. Pauls Kirkeplads har vi også ’fornøjelse’ af den tunge trafik der passerer Hans Broges Gade.
Det er ikke kun store lastbiler fra havnens byggerier der belaster området, men også en øget mængde bybusser der, grundet omlægninger, fylder de smalle gader.
For år tilbage etablerede kommunen cykelsti i begge retninger i Hans Broges Gade. En rigtig god ide, som gav ekstra sikkerhed for cyklisterne. Vejbanen blev selvfølgelig smallere, til gengæld blev flere busruter omlagt fra Strandvejen til Hans Broges Gade, Skt. Pauls Kirkeplads og MP Bruuns Gade.  Netop Bruuns Gade er så smal at to bybusser ikke kan passere hinanden, så mens den ene bus kører op ad Bruuns gade, må den anden vente ved Bruuns Gades top. Hvorfor ikke beholde busserne på Strandvejen, hvor der er plads til de store køretøjer?

Vi er en familie med to børn på hhv. 7 og 9 år. Børnene går i skole på NJ Fjordsgade Skole og må derfor dagligt krydse Hans Broges Gade i gadens eneste fodgængerfelt. Endnu har børnene ikke fået lov til at benytte fodgængerfeltet uden voksenledsagelse – det er simpelthen for farligt. Den tunge og ofte hurtige trafik fra syd standser kun sjældent for ventende fodgængere. Billister fra Odensegade der skal til højre ad Hans Broges gade møder hverken hajtænder eller stopskilte, og kan derfor uhindret suse rundt om hjørnet. Fodgængerfeltet ser de kun i farten, og fodgængere må springe for livet. Det er ikke for børn!
En bedre afmærkning af fodgængerfeltet og fartdæmpende foranstaltninger, er absolut påkrævet af hensyn til fodgængernes sikkerhed.

Vi hilser initiativet med denne hjemmeside velkommen, og håber at kommunen kan få øjnene op for den tunge, og ofte unødige trafik, der belaster vores elskede kvarter.

Søren Henriksen

Følg Hans Brogesgade og læs mere her:
fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *