Aarhus grøn og trafiksikker 4

Posted on Posted in Nyhed

05.10.15

Kære Lise Guldager Hoppe og Claus Pedersen

Så kom der to skilte op.

Skiltene og forbud skulle være implanteret i alle instanser.

Men jeg ser forsat de tunge transporter forsætter…

Skiltene der er kommet op, er med undertavlen “Ærindekørsel tilladt” istedet for, hvad der stod i skrivelsen fra Claus Pedersen den 12.august ”Gælder kun gennemkørsel”.

Hvorfor blev de til ændret “Ærindekørsel tilladt” ?

Muligvis er begge undertavler så åbne overfor fortolkning at det er underordnet hvilket skilt det er men….

“Ærindekørsel tilladt” defineres vel sådan:

“Ved ærindekørsel forstås kørsel på egne eller andres vegne i forbindelse med aflevering, afhentning, arbejde, indkøb, gæstebud og lignende samt parkering i denne forbindelse. Kørsel til og fra egen bolig og egen erhvervsvirksomhed anses også for ærindekørsel.”

Absolut ingen restriktioner og umuligt at kontrollere.

Så vil det også kaldes et ærinde at køre en last på 40 tons forsat gennem midtbyen for at aflevere lasten i havnen, eller vognmanden der kommer fra Odder og skal aflevere en last på Vesterbro Torv, eller Trøjborg ?

Er disse to skilte til pynt og en symbolsk handling fra jeres side ?

Jeg må tage fejl, og ser frem til et svar.

Med venlig hilsen

Erik Zappon

_K1A2964

 

_K1A2974

Lise du skriver det har været svært at finde egnet placering til skiltene, jeg syntes denne placering er ganske oplagt, hvor de øvrige skilte er placeret. Det er forbudt at køre lige frem af Banegårdsgade med tung last, men ingen begrænsning når det gælder Bruunsgade ?

_K1A2983

Denne placering af det bøjede ærinde skilt, observeres først når chaufføren er påbegyndt indkørsel til Bruuns Gade, og så er der ingen andre muligheder end at forsætte.

 

 

9.10.15

Kære Erik

Der er både sendt informationsskrivelse til vognmandsforeningerne og ændringen er indmeldt i GIS til GPS-systemerne. Jeg vedlægger informationsskrivelsen til orientering.

 

Valget af undertavle er baseret på en vurdering af, hvordan den ønskede effekt bedst opnås. Erfaringsmæssigt har undertavlen ”gælder kun gennemkørsel” ofte ikke den tiltænkte effekt, idet tavlen ikke respekteres, og den kan tillige være meget svær at håndhæve. Vurderingen var derfor, at et lastbilforbud med undertavlen ”ærindekørsel tilladt” bedre ville tjene formålet. Samtidig er det væsentligt, at ærindekørsel og varelevering i området fortsat er muligt.

 

Da ordningen i første omgang kun er godkendt i en forsøgsperiode, indtil Trafik- og Mobilitetsplanen er på plads, vil der ikke blive skiltet med portaltavle. Det skyldes, at portaltavlerne er noget mere omstændige at ændre på, og opsætning af en portaltavle på det pågældende sted ville betyde en væsentlig forstyrrelse af trafikken. Såfremt ordningen bliver gjort permanent, vil opsætning af en portaltavle blive genovervejet.

 

Med venlig hilsen

 

Lise Guldager Hoppe

Ingeniør

Information til vognmandsforeningerne

Følg Hans Brogesgade og læs mere her:
fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *